Często goście przychodzą przed wyznaczonym czasem. W takich sytuacjach pomagają przekąski przygotowane w pośpiechu. Zamiast nudnych kanapek lepiej podawać na stole wykwintne tartaletki z pstrągiem. Gwarantuję, że danie zbierze wszystkie komplementy.
Składniki
- pstrąg (lekko solony) – 100 g
- awokado - 1 rzecz
- sok z cytryny - 2 art.
- majonez - 2 art.
- tartaletki - 16 sztuk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pstrąga w cienkie plasterki.
Awokado przekrój na pół, obierz, usuń pestkę.
Drobno posiekaj awokado, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj.
Połóż trochę majonezu na dnie tartaletek.
Dodaj awokado, ładnie ułóż kawałki pstrąga na wierzchu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy