Stek z różowego łososia będzie niesamowitą ozdobą domowej kolacji lub świątecznego stołu. To piękne i efektowne danie, które można łatwo połączyć z dowolnym dodatkiem warzywnym i zbożami. Oczywiście stek można smażyć, ale pieczenie go w piekarniku jest jeszcze łatwiejsze, a olej praktycznie nie jest potrzebny.
Składniki
- różowy łosoś - 2 stek
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- sól morska - 2 szczypta
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 2 szczypta
- suszone chili - 2 szczypta
- oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ułóż steki z różowego łososia na pergaminie i skrop olejem i sokiem z cytryny.
Posyp je wszystkimi przyprawami i natychmiast wyślij do nagrzanego piekarnika.
Piecz różowego łososia w piekarniku przez około 25 minut w 180 stopniach. Po 10-15 minutach Odwróć.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy