kompot z agrestu na zimę

30 min
4 porcje
Kompot z agrestu na zimę
pilotl39, stock.adobe.com
0

Agrest jest często niezasłużenie pomijany, ale jest to piękna jagoda do zimowych zbiorów. Dzisiaj powiem Ci, jak prawidłowo zwinąć doskonały kompot, który będzie trwał przez całą zimę i zachwyci w chłodne dni.

Składniki

  • agrest - 1.5 kg
  • woda - 1.5 L
  • cukier - 1.5 szklanki
  • kwas cytrynowy - 2 szczypta

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i posortuj agrest i włóż do sterylnych słoików.

Zalej go wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 10 minut.

Odcedź tę wodę do rondla, dodaj cukier i ponownie zagotuj.

Ponownie napełnij agrest, dodaj kwas cytrynowy i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy