syberyjski dżem śliwkowy bez pestek

45 min
4 porcje
Dżem ze śliwki syberyjskiej bez pestek
Izabela Magier, stock.adobe.com
0

Wszyscy miłośnicy dżemu o jasnym, bogatym smaku z pewnością pokochają ten przepis. Śliwka syberyjska jest idealna do takich półfabrykatów. Aby później dżem mógł być używany jako nadzienie lub podawany z innymi potrawami, zrobimy to natychmiast bez pestek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwki.

Posyp śliwkę cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Zagotuj i gotuj dżem przez pół godziny na małym ogniu.

Na kilka minut przed końcem dodaj goździki lub inne przyprawy.

Zwiń dżem w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy