Cukinia to niezwykle wszechstronne warzywo. Można je dodawać do sałatek, dań głównych, zup, a nawet zimowych preparatów. Możesz zrobić z nich dżem lub zrobić świetną marynowaną przekąskę. Kawałki są bardzo chrupiące.
Składniki
- cukinia - 1 kg
- czosnek - 4 ząbki
- marchew - 1 rzecz
- koperek - 1 pęczek
- pietruszka - 1 pęczek
- sól - 1 art.
- cukier - 2 art.
- ocet - 4 art.
- Olej roślinny - 4 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cukinię na kawałki. Losowo pokrój marchewki, czosnek i zioła.
Wymieszaj wszystkie iskładniki i pozostaw na 3-4 godziny.
Umieść obrabiany przedmiot w czystych słoikach i zalej wyróżnionym sokiem.
Sterylizuj cukinię we wrzącej wodzie przez około 20-25 minut i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy