chrupiąca marynowana cukinia na zimę

45 min
4 porcje
Chrupiąca marynowana cukinia na zimę
New Africa, stock.adobe.com
0

Cukinia to niezwykle wszechstronne warzywo. Można je dodawać do sałatek, dań głównych, zup, a nawet zimowych preparatów. Możesz zrobić z nich dżem lub zrobić świetną marynowaną przekąskę. Kawałki są bardzo chrupiące.

Składniki

  • cukinia - 1 kg
  • czosnek - 4 ząbki
  • marchew - 1 rzecz
  • koperek - 1 pęczek
  • pietruszka - 1 pęczek
  • sól - 1 art.
  • cukier - 2 art.
  • ocet - 4 art.
  • Olej roślinny - 4 art.
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cukinię na kawałki. Losowo pokrój marchewki, czosnek i zioła.

Wymieszaj wszystkie iskładniki i pozostaw na 3-4 godziny.

Umieść obrabiany przedmiot w czystych słoikach i zalej wyróżnionym sokiem.

Sterylizuj cukinię we wrzącej wodzie przez około 20-25 minut i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy