kalafior w puszkach w pomidorach

40 min
2 porcje
Kalafior w puszkach w pomidorach
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Poza sezonem kalafior nie jest najtańszą ucztą, zwłaszcza jeśli nie masz własnego ogrodu warzywnego. Dlatego proponuję zaopatrzyć się w nią z wyprzedzeniem, a zawsze będziesz mieć kilka słoików pysznej gotowej przekąski. Bardzo podoba mi się pikantne połączenie kalafiora z pomidorem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż kalafior na małe różyczki i gotuj we wrzącej wodzie przez około 3-4 minuty.

Wrzuć różyczki do durszlaka, pozwól im spłynąć i całkowicie ostygnąć.

W razie potrzeby obierz pomidory i zmiel je w blenderze z pieprzem.

Wlej sos do rondla, dodaj olej, zmiażdżony czosnek, sól i cukier.

Zagotuj pomidory i gotuj przez 5 minut na średnim ogniu.

Włóż kapustę do koncentratu pomidorowego i gotuj przez kolejne 10 minut.

Dodaj ocet, gotuj przez kilka minut i ułóż przedmiot w słoikach.

Napełnij kapustę pozostałym sosem do góry i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy