Sałatka z kapustą i jabłkami

40 min
4 porcje
Sałatka z kapustą i jabłkami
san_ta, stock.adobe.com
0

Kapustę na zimę można gotować z dowolnymi innymi warzywami. A nawet z owocami! Oferuję mój przepis na sałatkę koronową z marchewką, jabłkami i aromatycznymi przyprawami. Świetna opcja urozmaicenia codziennej diety.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj kapustę, zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce i pokrój paprykę w paski.

Pokrój jabłka na cienkie talerze i posiekaj chili. Dodaj czosnek według uznania.

Dodaj wszystkie przyprawy i ocet do warzyw, dobrze wymieszaj i szczelnie włóż do wysterylizowanych słoików.

Umieść słoiki w garnku z wodą, zagotuj i sterylizuj przez 20 minut.

Zagęścić sałatkę w razie potrzeby i zwinąć.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy