dania główne 22.01.2022

pieczone klopsiki z cukinią pod serem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pieczone klopsiki z cukinią pod serem
azurita, stock.adobe.com
0

Cukinia w mięsie mielonym sprawia, że jest czasami bardziej soczysta i delikatna. Jest to również bardzo niskokaloryczna i dietetyczna opcja. Proponuję upiec takie klopsiki w aromatycznym sosie pod serem, a podczas serwowania udekorować świeżymi pachnącymi ziołami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj cukinię i cebulę, wyciśnij sok i dodaj do mielonego mięsa.

Dodaj tam zmiażdżony czosnek, przyprawy, jedno jajko i semolinę i ubij na lepkość.

Uformuj klopsiki i umieść je w naczyniu do pieczenia. Wyślij do piekarnika na 10 minut w temperaturze 200 stopni.

Śmietanę wymieszać z przyprawami i drugim jajkiem, polać klopsikami i posypać startym serem.

Piecz wszystko razem przez kolejne 30-35 minut w 180 stopniach na złoty kolor.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy