Na pierwszy rzut oka łosoś i miód nie są najbardziej oczywistą kombinacją. Ale w rzeczywistości lukier miodowy bardzo dobrze i harmonijnie uzupełnia tę rybę. Najważniejsze, aby nie prześwietlić naczynia w piekarniku, aby nie wysuszyć delikatnego mięsa. Następnie powiem ci, ile czasu musisz go ugotować.
Składniki
- łosoś - 500 g
- miód - 2 art.
- sól morska - 2 szczypta
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 2 szczypta
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przetrzyj kawałki łososia pieprzem i solą, skrop sokiem z cytryny.
Piecz przez 10 minut w 190 stopniach, a następnie posmaruj rybę miodem.
Piecz przez kolejne 10 minut i podawaj z ulubionym dodatkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy