dania główne 24.01.2022

Pieczony łosoś z polewą miodową

25 min
2 porcje
Pieczony łosoś z polewą miodową
bit24, stock.adobe.com
0

Na pierwszy rzut oka łosoś i miód nie są najbardziej oczywistą kombinacją. Ale w rzeczywistości lukier miodowy bardzo dobrze i harmonijnie uzupełnia tę rybę. Najważniejsze, aby nie prześwietlić naczynia w piekarniku, aby nie wysuszyć delikatnego mięsa. Następnie powiem ci, ile czasu musisz go ugotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przetrzyj kawałki łososia pieprzem i solą, skrop sokiem z cytryny.

Piecz przez 10 minut w 190 stopniach, a następnie posmaruj rybę miodem.

Piecz przez kolejne 10 minut i podawaj z ulubionym dodatkiem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy