Dzisiaj przygotujemy bardzo niezwykłe danie-serca kaczki na grillu. Jeśli odpowiednio marynujesz podroby, okażą się miękkie, soczyste i bardzo smaczne. Lubię używać cebuli, musztardy i miodu. Możesz uzupełnić listę składników ulubionymi przyprawami.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj serca, odetnij kawałki naczyń i pozostałe filmy. Umieść w durszlaku i spłucz pod bieżącą wodą.
Umieść w misce, dodaj posiekaną cebulę, musztardę, miód, olej, mielony pieprz i sól. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 24 godziny.
Oczyść serca z resztek marynaty i nałóż na przygotowane szaszłyki.
Smaż na grillu przez 15-20 minut, często obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy