dania główne 20.07.2023

Serca kaczki na grillu

30 min
4 porcje
Serca z kaczki na grillu
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Dzisiaj przygotujemy bardzo niezwykłe danie-serca kaczki na grillu. Jeśli odpowiednio marynujesz podroby, okażą się miękkie, soczyste i bardzo smaczne. Lubię używać cebuli, musztardy i miodu. Możesz uzupełnić listę składników ulubionymi przyprawami.

Składniki

  • Kaczka (serca) – 1 kg
  • cebula - 3 kawałki
  • musztarda - 1 art.
  • miód - 2 art.
  • Olej roślinny - 2 art.
  • mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
  • sól (bez zjeżdżalni) – 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj serca, odetnij kawałki naczyń i pozostałe filmy. Umieść w durszlaku i spłucz pod bieżącą wodą.

Umieść w misce, dodaj posiekaną cebulę, musztardę, miód, olej, mielony pieprz i sól. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 24 godziny.

Oczyść serca z resztek marynaty i nałóż na przygotowane szaszłyki.

Smaż na grillu przez 15-20 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy