dania główne 17.02.2022

Wegetariańskie paszteciki z fasoli w powolnej kuchence

35 min
4 porcje
Wegetariańskie kotlety z fasoli w powolnej kuchence
martahlushyk1, stock.adobe.com
0

Zawsze mam fasolę w magazynie. Nawet jeśli nie ma z niego mięsa, możesz przygotować bardzo smaczne i satysfakcjonujące Dania. Często nawet gotuję kotlety fasolowe. Możesz podawać je na zimno i na gorąco, ale koniecznie z jakimś sosem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz fasolę i przykryj zimną wodą przez 10 godzin.

Zmień wodę, dodaj trochę soli i gotuj fasolę przez 1,5 godziny.

Zmiel miękką fasolę w blenderze.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Połącz cebulę, puree z fasoli, semolinę, sól, mielony pieprz, paprykę i czosnek przepuszczony przez prasę.

Uformuj rękami małe placki.

Obtocz każdy kotlet w bułce tartej.

Włącz program "SMAŻENIE", rozgrzej olej i smaż kotlety przez 3-4 minuty z każdej strony.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy