kawior z bakłażana na zimę w powolnej kuchence

2 godz. 0 min.
3 porcje
Kawior z bakłażana na zimę w powolnej kuchence
OlgaKlochanko, stock.adobe.com
0

Jeśli to możliwe, wolę gotować kawior z bakłażana w powolnej kuchence. Głównym plusem jest to, że w upale naprawdę nie chcesz stać przy włączonym piecu, a Multicooker całkowicie rozwiązuje problem. A jednocześnie nie możesz się martwić, że coś się spali.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i posiekaj wszystkie warzywa.

Włącz powolną kuchenkę w trybie "duszenie" na 1,5 godziny.

Dodaj olej i bakłażan.

Po 15 minutach dodaj cebulę i marchewkę.

Po 15 minutach dodaj pomidory. Po kolejnych 15 - papryce.

10 minut przed końcem programu dodaj sól, przyprawy, zmiażdżony czosnek i ocet.

W razie potrzeby zmiel gotowy kawior blenderem.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy