półfabrykaty na zimę
11.05.2023
kawior z bakłażana na zimę w powolnej kuchence
2 godz. 0 min.
3 porcje
Jeśli to możliwe, wolę gotować kawior z bakłażana w powolnej kuchence. Głównym plusem jest to, że w upale naprawdę nie chcesz stać przy włączonym piecu, a Multicooker całkowicie rozwiązuje problem. A jednocześnie nie możesz się martwić, że coś się spali.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i posiekaj wszystkie warzywa.
Włącz powolną kuchenkę w trybie "duszenie" na 1,5 godziny.
Dodaj olej i bakłażan.
Po 15 minutach dodaj cebulę i marchewkę.
Po 15 minutach dodaj pomidory. Po kolejnych 15 - papryce.
10 minut przed końcem programu dodaj sól, przyprawy, zmiażdżony czosnek i ocet.
W razie potrzeby zmiel gotowy kawior blenderem.
Zwiń go w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy