dżem pigwy przez maszynę do mięsa

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem z pigwy przez maszynkę do mięsa
Mikhailov Studio, stock.adobe.com
0

Aby przy minimalnym wysiłku przygotować jednorodny dżem z pigwy-użyj maszynki do mięsa. Nie musisz niczego ciąć i pocierać ręcznie, co jest świetną oszczędnością czasu. W razie potrzeby możesz dwukrotnie przepuścić obrabiany przedmiot przez kratkę.

Składniki

  • pigwa - 1 kg
  • cukier - 500 g
  • woda - 0.5 szklanki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podnieś dojrzałe owoce pigwy, Usuń środki i przepuść je przez maszynę do mięsa wraz ze skórką.

Dodaj wodę, zagotuj i gotuj dżem przez pół godziny na małym ogniu.

Dodaj cukier, gotuj do rozpuszczenia i gotuj przez kolejne 20 minut.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć i ponownie zagotuj. Gotuj przez kolejne 20 minut.

Powtórz poprzedni krok i zwiń gorący dżem do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy