Kto pamięta radzieckie produkty, z pewnością nie zapomniał smaku węgierskiego lecho "Globus". Oczywiście możesz teraz znaleźć ulubioną przekąskę, ale o wiele łatwiej jest ją ugotować samodzielnie. Zgodnie z tym przepisem okazuje się dokładnie taki sam jak wtedy.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory i przepuść przez maszynę do mięsa.
Paprykę obierz i posiekaj.
Obierz cebulę i posiekaj. Zetrzyj marchewki.
Smaż cebulę z marchewką na oleju przez 2-3 minuty.
Wymieszaj masę pomidorową z cukrem i solą, gotuj przez 15 minut.
Dodaj pieczone warzywa, czosnek przepuszczony przez prasę i paprykę. Gotuj wszystko razem przez 20 minut.
Wlej ocet, zdejmij z ognia i włóż do wysterylizowanych słoików. Zwiń, odwróć do góry nogami i owiń ciepłym kocem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy