lecho & 171; Globus & 187; na zimę

40 min
12 porcji
Lecho
katekrsk, stock.adobe.com
0

Kto pamięta radzieckie produkty, z pewnością nie zapomniał smaku węgierskiego lecho "Globus". Oczywiście możesz teraz znaleźć ulubioną przekąskę, ale o wiele łatwiej jest ją ugotować samodzielnie. Zgodnie z tym przepisem okazuje się dokładnie taki sam jak wtedy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i przepuść przez maszynę do mięsa.

Paprykę obierz i posiekaj.

Obierz cebulę i posiekaj. Zetrzyj marchewki.

Smaż cebulę z marchewką na oleju przez 2-3 minuty.

Wymieszaj masę pomidorową z cukrem i solą, gotuj przez 15 minut.

Dodaj pieczone warzywa, czosnek przepuszczony przez prasę i paprykę. Gotuj wszystko razem przez 20 minut.

Wlej ocet, zdejmij z ognia i włóż do wysterylizowanych słoików. Zwiń, odwróć do góry nogami i owiń ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy