Dynia to wspaniały składnik do różnorodnych zadań. Nawet na zimę okazuje się, że jest to słodki dżem i taka pikantna pikantna przekąska. W dalszej części przepisu powiem ci więcej, jak go ugotować.
Składniki
- Dynia - 1.5 kg
- pomarańczowy - 1 rzecz
- Chili - 2-3 kawałki
- rozmaryn - 2 gałązki
- czosnek - 1 Głowa
- Goździk - 1 łyżeczka
- ziele angielskie (groszek) – 1 art.
- liście porzeczki - 6 sztuk
- woda - 1 l
- cukier - 1 art.
- sól - 1 art.
- ocet - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomarańczę i dynię w kostkę, posiekaj chili z czosnkiem i rozmarynem i ułóż wszystkie składniki w wysterylizowanych słoikach.
Zalej wrzącą wodą, odstaw na 5 minut, odcedź i ponownie zagotuj.
Dodaj cukier, sól i ocet, gotuj przez 5 minut i ponownie napełnij dynię.
Zwiń słoiki pokrywkami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy