kompot z całych gruszek na zimę

35 min
4 porcje
Kompot z całych gruszek na zimę
mironovm, stock.adobe.com
0

Największą trudnością w przygotowaniu takiego kompotu gruszkowego jest wybranie owoców mniej więcej tej samej wielkości, aby zmieściły się w szyjce słoika. A nawet kompletny nowicjusz w gotowaniu poradzi sobie ze wszystkim innym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj gruszki i włóż do sterylnych słoików.

Zalać wrzącą wodą, przykryć i odstawić na 10 minut.

Odcedź na patelni, ponownie zagotuj, ponownie napełnij gruszki i pozostaw pod pokrywkami na kolejne 10 minut.

Ponownie odcedź, dodaj cukier i zagotuj po raz ostatni.

Wlej syrop gruszkowy i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy