Marynowane grzyby miodowe to zdrowy i pożywny przysmak, który można przygotować z wyprzedzeniem i nie szukać później w sklepie. Ciesz się bogatym aromatem i oryginalnym smakiem soczystych grzybów, dekorując nimi swoje ulubione potrawy.
Składniki
- grzyby miodowe - 1.2 kg
- woda - 1 L
- ocet (esencja) – 1.5 łyżeczka
- sól - 2 art.
- cukier - 1 art.
- czosnek - 2 ząbki
- Goździk - 4 Bud
- ziele angielskie - 6 groszek
- liść laurowy - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posortuj grzyby miodowe, gotuj przez 20 minut we wrzącej wodzie i wrzuć do durszlaka.
Osobno zagotuj litr wody z resztą składników.
Włóż grzyby miodowe do marynaty i gotuj przez kolejne 20 minut.
Wrzuć grzyby do sterylnych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy