dżem gruszkowy z makiem

45 min
4 porcje
Dżem gruszkowy z makiem
irene_k, stock.adobe.com
0

Czy kiedykolwiek próbowałeś dodać mak do dżemu? Jeśli nadal nie, to naprawdę dużo przegapiłeś. Mój ulubiony przepis na taki dżem jest na bazie gruszki. A potem opowiem szczegółowo o wszystkich zawiłościach jego przygotowania. Proste i niesamowicie smaczne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gruszki obrać i pokroić w kliny. Zmiel cytrynę.

Przykryj owoce cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Zagotuj dżem i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Dodaj mak i przyprawy. Gotuj dżem przez kolejne 15 minut.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy