pomidory z pietruszką na zimę

20 min
8 porcji
Pomidory z pietruszką na zimę
New Africa, stock.adobe.com
0

Przy rozsądnym zastosowaniu aromatyczne zioła mogą przekształcić zwykłe potrawy w prawdziwe arcydzieło sztuki kulinarnej. Doskonałym tego dowodem są pomidory z pietruszką. Nie polecam dodawania przypraw i czosnku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Każdy pomidor przebij igłą w kilku miejscach. Dzięki temu warzywa nie pękają pod wpływem wrzącej wody.

Ułóż pomidory w słoikach zmieszane z całymi gałązkami pietruszki.

Wlać do góry stromą wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i pozostawić do ogrzania na 20 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i gotuj przez 2 minuty.

Wyłącz ogień, dodaj ocet i wlej gorącą marynatę do słoików. Zwinąć i owinąć grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy