Przygotowanie bakłażana i pomidorów

1 godz. 15 min.
4 porcje
Przygotowanie bakłażana i pomidorów
Anzhela, stock.adobe.com
0

Najlepszym dodatkiem do bakłażana są dojrzałe słodkie pomidory. Dotyczy to wszystkiego, od sałatek i gulaszów po zimowe preparaty. To o tym ostatnim proponuję dziś porozmawiać bardziej szczegółowo i na ten temat dzielę się moim ulubionym przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana, cebulę i 500 g pomidorów.

Zmiel pozostałe pomidory w blenderze z chili i czosnkiem.

Gotuj masę pomidorową przez 15 minut na średnim ogniu.

Dodaj warzywa i wszystkie inne składniki oprócz octu i gotuj wszystko razem przez 40 minut.

Wlej ocet, gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń przedmiot do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy