marynowana ostra papryka

30 min
6 porcji
Marynowana ostra papryka
alkiona_25, stock.adobe.com
0

Radzę wszystkim miłośnikom ostrej papryki spróbować tych marynowanych papryczek! Ale rób je w małych słoikach, ponieważ jest mało prawdopodobne, że zjesz dużo na raz. Podaję je jako przystawkę lub dodaję do sałatek, zup i dań głównych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wszystkie strąki i ostrożnie pokrój je u podstawy, aby były całkowicie nasączone marynatą.

Wymieszaj wodę, ocet, olej, cukier i sól, dodaj liść laurowy i zagotuj.

W małych porcjach włóż pieprz do marynaty i gotuj przez 6-8 minut, nie pozwalając mu się unosić.

Schłodzić marynatę, a następnie dodać do niej posiekane zioła i posiekany czosnek.

Ponownie zagotuj płyn, wlej pieprz i pozostaw pod prasą na jeden dzień w lodówce.

Mocno ułóż ostrą paprykę w słoikach i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy