kompot z tarniny z pestkami na zimę

30 min
1 porcja
Kompot z tarniny z pestkami na zimę
Anzhela, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz bardzo bogate kompoty o wyrazistym smaku, tarnina to świetny wybór. Jest to również prosty i szybki sposób na przygotowanie go na zimę. Każdy niedoświadczony kucharz poradzi sobie z tym przepisem – nie potrzebujesz umiejętności ani specjalnego sprzętu kuchennego.

Składniki

  • turn - 300 g
  • brzoskwinie - 2-3 kawałki
  • woda - 2.5 l
  • cukier - 250 g
  • kwas cytrynowy - 2 szczypta

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wlej tarninę i brzoskwinie do czystego, suchego słoika.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.

Odcedź tę wodę, dodaj do niej cukier i kwas cytrynowy i ponownie zagotuj.

Wlej owoce i zwiń kompot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy