sos z czarnej porzeczki do mięsa na zimę

35 min
4 porcje
Sos z czarnej porzeczki do mięsa na zimę
Janna, stock.adobe.com
0

Sezon jagodowy jest w pełnym rozkwicie, co oznacza, że nadszedł czas, aby zająć się przygotowaniami na zimę. Wypróbuj przepis na sos z czarnej porzeczki do mięsa. Pokochasz jego aromat, słodko-kwaśny smak i gęstą konsystencję. Z kebabami i stekiem jest po prostu idealny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz, opłucz i zmiel czarną porzeczkę w blenderze.

Przetrzyj powstałą masę przez sito.

Dodaj cukier, sól, przyprawy i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.

Wlej ocet, podgrzewaj przez kolejne 1-2 minuty i wyjmij z pieca.

Włóż sos do czystych, suchych słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy