klarowny dżem jabłkowy w plasterkach

76 godz. 0 min.
4 banki
Przezroczysty dżem jabłkowy w plasterkach
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Sekretem przezroczystego dżemu jabłkowego jest krótkotrwałe wielokrotne gotowanie. W takim przypadku twój aktywny udział będzie wymagał bardzo mało - przez większość czasu dżem jest podawany. Spróbuj koniecznie, ta niesamowita uczta jest piękna i bardzo smaczna!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka opłucz, usuń rdzenie, pokrój w plasterki ze skórką.

Umieść jabłka w misce do gotowania i przykryj cukrem. Wstrząśnij miską, aby równomiernie rozprowadzić cukier, przykryj i pozostaw na jeden dzień.

Włóż miskę z obrabianym przedmiotem do ognia, zagotuj i gotuj przez kilka minut po ugotowaniu, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką. Zdejmij miskę z ognia i pozostaw na jeden dzień.

Powtórz procedurę dwa razy w ciągu następnych dwóch dni.

Po ostatnim gotowaniu włóż gorący dżem do wcześniej przygotowanych sterylnych słoików, zwiń, odwróć do góry nogami, zawiń i ostudź. Schłodzony dżem jabłkowy przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy