Mango z dyni, pomarańczy i cytryny na zimę

25 min
6 porcji
Mango z dyni, pomarańczy i cytryny na zimę
Irina, stock.adobe.com
0

Wiele osób nie lubi dyni ze względu na jej specyficzny smak. Na szczęście istnieją przepisy, które pomagają rozwiązać ten problem. Dzisiaj porozmawiamy o jednym z nich. Mango z dyni, pomarańczy i cytryny to pyszne rozwiązanie dla osób dbających o zdrowie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój miąższ dyni w drobną kostkę.

Pomarańcze, cytryny opłucz wrzącą wodą, obierz i zmiel w blenderze.

W głębokim rondlu połącz dynię, masę cytrusową i cukier. Przykryj i odstaw na 2-3 godziny.

Gotuj na małym ogniu dwa razy przez 5 minut, robiąc sobie przerwę na 1 godzinę.

Ponownie podpal patelnię i gotuj przez 5 minut.

Rozłóż w wysterylizowanych słoikach, zwiń i pozostaw na jeden dzień w cieple.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy