Wiele osób nie lubi dyni ze względu na jej specyficzny smak. Na szczęście istnieją przepisy, które pomagają rozwiązać ten problem. Dzisiaj porozmawiamy o jednym z nich. Mango z dyni, pomarańczy i cytryny to pyszne rozwiązanie dla osób dbających o zdrowie!
Składniki
- Dynia (miazga) – 1,5 kg
- pomarańczowy - 1 kg
- cytryna - 3 kawałki
- cukier - 500 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój miąższ dyni w drobną kostkę.
Pomarańcze, cytryny opłucz wrzącą wodą, obierz i zmiel w blenderze.
W głębokim rondlu połącz dynię, masę cytrusową i cukier. Przykryj i odstaw na 2-3 godziny.
Gotuj na małym ogniu dwa razy przez 5 minut, robiąc sobie przerwę na 1 godzinę.
Ponownie podpal patelnię i gotuj przez 5 minut.
Rozłóż w wysterylizowanych słoikach, zwiń i pozostaw na jeden dzień w cieple.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy