półfabrykaty na zimę
26.04.2023
dżem śliwkowy bez pestek w powolnej kuchence
1 godz. 0 min.
3 porcje
Najłatwiejszym sposobem na zrobienie dowolnego dżemu i nie spędzanie godzin przy kuchence w upale jest użycie powolnej kuchenki. Dzisiaj powiem Ci, jak zrobić z nim dżem śliwkowy. Oczywiście ugotuje go natychmiast bez pestek, aby nie przeszkadzały w przyjemności.
Składniki
- śliwki - 1 kg
- cukier - 1 kg
- woda - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usuń pestki ze śliwek i losowo pokrój owoce.
Wyślij wszystkie składniki do miski wolnowaru.
Gotuj dżem w trybie "Duszenia" przez 45 minut. Wymieszaj kilka razy w tym procesie.
Włóż do wysterylizowanych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy