Zielona adjika na zimę bez gotowania

15 min
10 porcji
Zielona adżika na zimę bez gotowania
Anzhela, stock.adobe.com
0

Adjika to pikantne gruzińskie danie. Tradycyjnie jest przygotowywany z suszonej na słońcu ostrej papryki. Teraz pojawiło się wiele odmian tego przepisu. Jest nawet zielona adjika bez gotowania. Przygotujmy go dzisiaj na zimę!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Paprykę przekrój na pół, obierz nasiona i łodygę.

Rozłóż czosnek na ząbki i obierz.

Zmiel natkę pietruszki, czosnek, ostrą i paprykę w blenderze.

Dodaj cukier, mieloną kolendrę, sól i ocet.

Wymieszaj, włóż do czystych, suchych słoików i szczelnie zamknij nylonowymi pokrywkami. Przechowuj zieloną Adjikę w chłodnym, ciemnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy