dżem - pięciominutowy rokitnik bez pestek

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem
photoguns, stock.adobe.com
0

Specjalnie dla tych, którzy myślą, że przygotowania na zimę wymagają skomplikowanych umiejętności kulinarnych i dużej siły – przepis na dżem-pięć minut rokitnika. Zajmie to trochę czasu, ale udział w procesie jest minimalny. A gotowy dżem będzie nawet bez pestek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przykryj rokitnik cukrem i pozostaw na kilka godzin lub na noc.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć i gotuj przez kolejne 5 minut.

Przetrzyj dżem przez sito, ponownie ostudź, ponownie gotuj przez 5 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy