marynaty z musztardą na zimę w słoikach

20 min
20 porcji
Ogórki kiszone z musztardą na zimę w słoikach
kuvona, stock.adobe.com
0

Puste miejsca na zimę powinny być nie tylko smaczne, ale także zdrowe. Takich jak pikle z musztardą. Dzięki naturalnym procesom, które rozpoczyna solanka, zachowują maksimum witamin i pierwiastków śladowych. Takie solenie należy przechowywać w piwnicy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść nasiona gorczycy, koper włoski i ogórki w słoikach.

Zagotuj wodę, dodaj cukier, sól i gotuj przez 1 minutę.

Wlej wrzącą solankę do słoików, Zamknij nylonowymi pokrywkami i pozostaw na 2 dni w ciemnym, ciepłym miejscu.

Odcedź solankę do garnka i ponownie zagotuj.

Wlać do słoików z ogórkami, szczelnie zamknąć pokrywkami i owinąć kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy