Sałatka z fasoli szparagowej na zimę

50 min
6 porcji
Sałatka z fasoli szparagowej na zimę
yaroshenko, stock.adobe.com
0

Chcesz przygotować pyszną sałatkę warzywną na zimę, ale masz już dość wszystkich zwykłych przepisów? Proponuję spróbować czegoś nowego: sałatki z fasoli szparagowej. Z dodatkiem czosnku i ostrej papryki okazuje się smaczny, umiarkowanie pikantny i aromatyczny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Odetnij twarde brzegi fasoli szparagowej, pokrój strąki na małe kawałki.

Wlać do wrzącej wody, gotować przez 5 minut i wrzucić do durszlaka.

Posiekaj pomidory, ostrą paprykę, obrany czosnek i cebulę.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj ostrą paprykę, pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj gotowaną fasolę szparagową, przyprawy, cukier, sól, posiekany czosnek i zioła.

Gotuj przez 20 minut, wlej ocet i natychmiast zdejmij z ognia.

Rozłóż w czystych, suchych słoikach, zwiń, odwróć do góry nogami i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy