Klasyczne Gruzińskie sosy są dobre ze względu na swoją różnorodność. Każda gospodyni domowa ma swoje sekrety gotowania, więc po prostu nie ma jednego uniwersalnego przepisu. Dlatego sacebele z marchewką to całkiem dobra opcja.
Składniki
- pomidory - 2 kg
- papryka - 1 kg
- czosnek - 250 g
- marchew - 250 g
- mielona kolendra - 1 łyżeczka
- sól - 1 art.
- kolendra - 1 pęczek
- pietruszka - 2 pęczek
- cukier - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz wszystkie warzywa i czosnek i przepuść wszystko przez maszynę do mięsa.
Gotuj tę masę przez godzinę na małym ogniu po ugotowaniu.
5 minut przed końcem dodaj sól, cukier, przyprawy i posiekane zioła.
Zwiń satsebele w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy