Klasyczne Gruzińskie sosy są dobre ze względu na swoją różnorodność. Każda gospodyni domowa ma swoje sekrety gotowania, więc po prostu nie ma jednego uniwersalnego przepisu. Dlatego sacebele z marchewką to całkiem dobra opcja.
Składniki
- pomidory - 2 kg
 - papryka - 1 kg
 - czosnek - 250 g
 - marchew - 250 g
 - mielona kolendra - 1 łyżeczka
 - sól - 1 art.
 - kolendra - 1 pęczek
 - pietruszka - 2 pęczek
 - cukier - 1 art.
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz wszystkie warzywa i czosnek i przepuść wszystko przez maszynę do mięsa.
Gotuj tę masę przez godzinę na małym ogniu po ugotowaniu.
5 minut przed końcem dodaj sól, cukier, przyprawy i posiekane zioła.
Zwiń satsebele w sterylne słoiki.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy