kompot z dyni na zimę

20 min
20 porcji
Kompot z dyni na zimę
MissesJones, stock.adobe.com
0

Dynia to niezwykłe warzywo cenione ze względu na wysoką zawartość składników odżywczych. Ugotuj niezwykły kompot z dyni na zimę i upewnij się, że w mroźną zimę będziesz miał coś do uzupełnienia zapasów witamin w organizmie.

Składniki

  • Dynia (miazga) – 1 kg
  • anyż - 2 gwiazdki
  • sok z cytryny - 150 ml
  • cukier - 600 g
  • woda - 5 L

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój miąższ dyni na małe kawałki.

Zagotuj wodę, dodaj dynię, sok z cytryny, cukier i gotuj przez 10 minut.

Kawałki dyni wyłowić łyżką cedzakową i ułożyć w słoikach.

Napełnij gotującym się kompotem i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy