kapusta w słoikach z jabłkami na zimę

30 min
4 porcje
Kapusta w słoikach z jabłkami na zimę
Vitaliy, stock.adobe.com
0

Aby moja ulubiona kapusta na zimę była jeszcze smaczniejsza, wolę dodawać do niej inne składniki. Na przykład okazuje się bardzo smaczny z jabłkami. Radzę wybrać kwaśne lub słodko-kwaśne zielone i żółte odmiany. A co dalej-powiem ci szczegółowo w tym przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj kapustę, zetrzyj marchewki i drobno posiekaj jabłka. Wymieszaj kapustę z cukrem i solą.

Ułóż wszystko w słoikach warstwami, dodając do smaku pieprz, liść laurowy i przyprawy.

Pozostaw puste miejsca na 3-4 dni w temperaturze pokojowej. Każdego dnia przebijaj kapustę na dno drewnianym szpikulcem.

Zamknij słoiki z kapustą i umieść w chłodnym miejscu do przechowywania.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy