dżem rabarbarowy z pomarańczą

1 godz. 20 min.
4 porcje
Dżem rabarbarowy z pomarańczą
lena_zajchikova, stock.adobe.com
0

Jestem pewien, że niewielu z was próbowało, a nie to, co gotowało samodzielnie, dżem rabarbarowy z pomarańczą. Ten delikatny i aromatyczny dżem z nutami kwaśnej pomarańczy spodoba się każdemu, kto go spróbuje.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj łodygi rabarbaru, zdejmij twardą warstwę, po prostu podnieś skórkę z krawędzi nożem, a gruba warstwa zostanie usunięta wstążkami. Następnie pokrój rabarbar na małe kawałki i włóż do rondla.

Oddziel pomarańcze od skórki, usuń wszystkie żyły z plasterków i pokrój na małe kawałki. Wlej rabarbar do rondla, przykryj cukrem i dobrze wymieszaj.

Pozostaw tak, aż pojawi się sok. Następnie włóż dżem do ognia i gotuj, aż się zagotuje. Jak tylko się zagotuje, gotuj dżem przez kolejne 20 minut i wlej do wysterylizowanych słoików. Zwiń i wyślij do przechowywania w chłodnym miejscu.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy