barszcz z kapustą i koncentratem pomidorowym na zimę w słoikach

1 godz. 40 min.
10 porcji
Barszcz z kapustą i koncentratem pomidorowym na zimę w słoikach
sichkarenko_com, stock.adobe.com
0

Wyobraź sobie, że możesz ugotować swoje ulubione danie w 15 minut. Pomoże w tym barszcz w puszkach z kapustą i koncentratem pomidorowym, ostrożnie zwinięty w sezonie świeżych warzyw. Robię to od wielu lat i stwierdzam z pewnością — jest to bardzo wygodne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kapustę, marchewkę, obrane buraki i cebulę.

Umieść buraki w osobnej misce, wymieszaj z kwasem cytrynowym i cukrem.

Rozgrzej olej w głębokim kotle. Dodaj cebulę, marchewkę i smaż do miękkości.

Dodaj buraki i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj jarmuż i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10 minut.

Wymieszaj koncentrat pomidorowy z niewielką ilością wody i wlej do kotła z warzywami. Następnie przez 2 minuty.

Sól, wlej pozostałą wodę, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut.

Włóż Barszcz do przygotowanych słoików, zwiń, Odwróć słoiki do góry nogami i zawiń w gruby ręcznik.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy