półfabrykaty na zimę
14.04.2023
mus jabłkowy z gotowanym skondensowanym mlekiem na zimę
1 godz. 0 min.
4 porcje
Mus jabłkowy jest nie tylko pyszny, ale także zdrowy! Jabłka zawierają wiele składników odżywczych, takich jak błonnik i witamina C. świetnie komponują się również z różnymi suplementami. Na przykład słodycze nie mogą się oprzeć takim puree z gotowanym skondensowanym mlekiem.
Składniki
- jabłka - 2 kg
- gotowane mleko skondensowane - 1 Bank
- woda - 200 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i pokrój jabłka. Napełnij wodą i gotuj przez 20 minut do miękkości.
Przetrzyj jabłka przez sito i dodaj gotowane mleko skondensowane do puree.
Ponownie zagotuj i gotuj przez 10 minut.
Ubij puree mikserem i ponownie zagotuj.
Zwiń go w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy