galaretka Agrestowa z pomarańczą i cytryną

45 min
4 porcje
Galaretka Agrestowa z pomarańczą i cytryną
dolphy_tv, stock.adobe.com
0

Moim zdaniem najsmaczniejszą galaretkę z agrestu uzyskuje się z cytrusami-cytrynami, pomarańczami i innymi. Dlatego chcę podzielić się właśnie takim przepisem. Używam go od wielu lat i do dziś nigdy go nie zawiodłem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z cytrusów i zmiel je skórką za pomocą blendera lub maszynki do mięsa.

Podobnie zmiel agrest i przetrzyj przez sito.

Wymieszaj wszystko z cukrem i zagotuj.

Gotuj galaretkę przez 20-30 minut na małym ogniu i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy