galaretka Agrestowa bez pestek

40 min
4 porcje
Galaretka Agrestowa bez pestek
Janna, stock.adobe.com
0

Idealnie, galaretka Agrestowa, jak każda inna jagoda, powinna być jak najbardziej jednorodna. A to oznacza-bez pestek i skóry. Ale usunięcie pestek z agrestu jest tak proste, jak z jakiejś śliwki, niemożliwe. Dlatego w dalszej części przepisu opowiem o rozwiązaniu problemu.

Składniki

  • agrest - 800 g
  • cukier - 1 kg
  • woda - 150 ml
  • kwas cytrynowy - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij agrest wodą i zagotuj.

Gotuj jagody do miękkości i przetrzyj je przez sito.

Dodaj cukier z kwasem cytrynowym.

Doprowadzić obrabiany przedmiot do wrzenia i gotować galaretkę przez 20 minut na małym ogniu.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy