kawior z borowików na zimę przez maszynę do mięsa

1 godz. 30 min.
4 porcje
Kawior z borowików na zimę przez maszynę do mięsa
mizina, stock.adobe.com
0

Kawior grzybowy można zrobić z prawie każdego grzyba, zwłaszcza jeśli masz maszynę do mięsa. Dziś proponuję kontynuować oryginalność. Złap przepis na kawior z borowików. Jednocześnie jest to odpowiedź na pytanie, co zrobić z dużymi zbiorami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i przepuść przez maszynę do mięsa.

Gotuj borowiki przez pół godziny we wrzącej wodzie, wrzuć do durszlaka i przepuść przez maszynkę do mięsa.

Drobno posiekaj cebulę i marchewkę, smaż do miękkości i dodaj pomidory.

Dusić przez 5 minut, a następnie dodać grzyby.

Dusić wszystko razem przez kolejne pół godziny.

Po 20 minutach dodaj posiekany czosnek, chili i wszystkie przyprawy.

Włóż kawior do sterylnych słoików i sterylizuj je przez 20 minut w garnku z wodą.

Zwiń pokrywki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy