półfabrykaty na zimę
28.12.2022
kawior z borowików na zimę przez maszynę do mięsa
1 godz. 30 min.
4 porcje

Kawior grzybowy można zrobić z prawie każdego grzyba, zwłaszcza jeśli masz maszynę do mięsa. Dziś proponuję kontynuować oryginalność. Złap przepis na kawior z borowików. Jednocześnie jest to odpowiedź na pytanie, co zrobić z dużymi zbiorami.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory i przepuść przez maszynę do mięsa.
Gotuj borowiki przez pół godziny we wrzącej wodzie, wrzuć do durszlaka i przepuść przez maszynkę do mięsa.
Drobno posiekaj cebulę i marchewkę, smaż do miękkości i dodaj pomidory.
Dusić przez 5 minut, a następnie dodać grzyby.
Dusić wszystko razem przez kolejne pół godziny.
Po 20 minutach dodaj posiekany czosnek, chili i wszystkie przyprawy.
Włóż kawior do sterylnych słoików i sterylizuj je przez 20 minut w garnku z wodą.
Zwiń pokrywki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy