galaretka żurawinowa bez żelatyny

15 min
8 porcji
Galaretka żurawinowa bez żelatyny
5ph, stock.adobe.com
0

Pachnące jagody słyną z obfitości składników odżywczych, niesamowitego słodko-kwaśnego smaku i pięknego czerwonego koloru. Galaretka żurawinowa jest po prostu pyszna! Możesz go ugotować nawet bez żelatyny. Potrzebne będą tylko jagody i cukier.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj żurawinę, opłucz i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.

Umieść jagody na patelni z grubym dnem, przykryj cukrem i wymieszaj.

Umieść garnek na małym ogniu i zagotuj. Jagody bardzo szybko wypuszczą sok.

Gotuj przez 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając.

Zdejmij obrabiany przedmiot z ognia, lekko ostudź i przetrzyj przez sito.

Puree żurawinowe wróć do ognia i podgrzewaj przez 2-3 minuty.

Napełnij przygotowany pojemnik gorącą galaretką, zamknij pokrywkami i przechowuj w chłodnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy