Maliny w syropie na zimę

25 min
4 porcje
Maliny w syropie na zimę
Anna, stock.adobe.com
0

Maliny są bardzo delikatną jagodą, więc dość trudno jest przygotować ją na zimę, aby w pełni zachować jej właściwości. Jednym z moich ulubionych sposobów jest ten przepis w syropie. Dodaj takie maliny do deserów, owsianki, twarogu lub po prostu jedz z herbatą dla przyjemności.

Składniki

  • Malina - 1 kg
  • cukier - 1 kg
  • woda - 1 szklanka
  • kwas cytrynowy - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj syrop przez 5 minut.

Włóż do niego maliny i ponownie zagotuj.

Gotuj przez kolejne 5 minut, dodaj kwas cytrynowy i zwiń Maliny w syropie do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy