bakłażany w puszkach w kawałkach

30 min
1 porcja
Bakłażany w puszkach w kawałkach
istetiana, stock.adobe.com
0

Pokrojone w kostkę bakłażany dobrze i ciasno układają się w słoikach. Więc nie musisz już ćwiczyć sztuki układania kręgów o różnych kalibrach. To w pełni gotowa przystawka, sałatka lub dodatek na zimę-według własnego uznania!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj bakłażany i pokrój je w dużą kostkę.

Zagotuj wodę, dodaj do niej sól i ocet, a następnie włóż tam bakłażany i gotuj przez 5 minut.

Wrzuć bakłażana do durszlaka i smaż na rozgrzanym oleju przez 3 minuty, mieszając.

Ułóż warzywa w słoikach, dodaj posiekaną paprykę, musztardę i przyprawy do smaku, polej olejem i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy