dżem z miąższu arbuza

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z miąższu arbuza
SabinePoussin, stock.adobe.com
0

Do gotowania tego dżemu wystarczy użyć miąższu arbuza, bez skórki i pestek. Dodaję sok z cytryny i cynamon, aby nadać mu jaśniejszy aromat i smak. Ten dżem świetnie nadaje się do tostów lub deserów i można go przechowywać przez kilka miesięcy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój miąższ arbuza bez pestek na małe kawałki.

Przykryj cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Doprowadzić do wrzenia i gotować dżem przez 40-50 minut na minimalnym ogniu.

Na koniec dodaj sok z cytryny i cynamon.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy