Przepis na kawior z cukinii i ogórka na zimę to świetny sposób na wykorzystanie nadmiaru sezonowych warzyw i zachowanie ich na zimę. Kawior jest soczysty i aromatyczny dzięki dodaniu cebuli i przypraw. Może być używany do robienia kanapek, przekąsek lub jako nadzienie do naleśników.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i pokrój wszystkie warzywa.
Smaż cebulę i marchewkę na oleju do miękkości.
Dodaj paprykę i cukinię i smaż przez kolejne 7 minut.
Dodaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
Dodaj ogórki, ponownie dusić przez 5 minut i zmielić kawior blenderem.
Następnie dodaj pozostałe składniki oprócz kwasu cytrynowego.
Dusić kawior przez kolejne 40 minut na małym ogniu. Dodaj kwas cytrynowy 5 minut przed końcem.
Zwiń kawior w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy