groszek w puszkach na zimę bez sterylizacji

35 min
4 porcje
Groszek w puszkach na zimę bez sterylizacji
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Oferuję świetne kuszące rozwiązanie dla wszystkich miłośników groszku w puszkach. Aby nie kupować go w sklepie i nie szukać udanych marek, proponuję samemu przygotować go na zimę. I nawet bez sterylizacji.

Składniki

  • zielony groszek - 1 kg
  • woda - 1 L
  • sól - 3 art.
  • cukier - 3 art.
  • kwas cytrynowy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę z solą i cukrem.

Dodaj groszek i gotuj przez 15 minut.

Włóż groszek do czystych słoików i dodaj kwas cytrynowy do marynaty.

Doprowadź marynatę do ponownego wrzenia, zalej groszek i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy