Pikantny kawior z bakłażana na zimę

1 godz. 15 min.
4 porcje
Ostry kawior z bakłażana na zimę
Deno, stock.adobe.com
0

Uwielbiam gotowanie i zawsze szukam nowych przepisów na zimę. Moim ostatnim odkryciem jest pikantny kawior z bakłażana! To wspaniały sposób na wykorzystanie nadmiaru letnich zbiorów i cieszenie się smakiem bakłażana przez całą zimę. Przepis jest tak prosty, że nawet początkujący kucharz może to zrobić!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój wszystkie warzywa losowo.

Smaż bakłażany na oleju, aż się zarumienią.

Podsmaż cebulę i marchewkę osobno. Dodaj oba rodzaje papryki, pomidory i smaż przez kolejne 10 minut.

Przełóż wszystkie warzywa przez maszynkę do mięsa lub zmiel blenderem.

Dodaj cukier i sól i gotuj kawior przez kolejne 20 minut.

Dodaj czosnek i ocet, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy