dżem z dyni cytrynowo-pomarańczowej

2 godz. 30 min.
2 porcje
Dżem z squasha z cytryną i pomarańczą
minadezhda, stock.adobe.com
0

Dżem warzywny jest dla wielu nadal ciekawostką. Jeśli właśnie zastanawiasz się, od czego zacząć zapoznanie się z tą nową stroną książki kucharskiej – Złap niezawodny i sprawdzony przepis na dżem z dyni z cytryną i pomarańczą dla smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz squash i pokrój w kostkę.

Owoce cytrusowe zalać wrzącą wodą, usunąć nasiona i zetrzeć.

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj przez 3 minuty.

Wyślij squash do syropu i ponownie zagotuj.

Dodaj cytrusy i gotuj przez 3 minuty.

Pozostaw obrabiany przedmiot do ostygnięcia przez około 2 godziny.

Ponownie zagotuj, gotuj przez kilka minut i zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy