kompot brzoskwiniowy na zimę w pośpiechu

25 min
4 porcje
Kompot brzoskwiniowy na zimę w pośpiechu
kosmos111, stock.adobe.com
0

Kompoty w puszkach są przygotowywane wielokrotnie szybciej i łatwiej niż dżem. Więc jeśli nie lubisz spędzać dużo czasu przy kuchence i długo czekać, aż masa ostygnie, a następnie ponownie się nagrzeje, a więc w kółko – to twoja opcja. Dzielę się przepisem na brzoskwinie.

Składniki

  • brzoskwinie - 1 kg
  • woda - 2 L
  • cukier - 1.5 szklanki
  • kwas cytrynowy - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój brzoskwinie w kliny i włóż do sterylnych słoików.

Dodaj cukier i kwas cytrynowy.

Zalej brzoskwinie wrzącą wodą i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy