Wydaje mi się, że piękne kanapki powinny być zawsze obecne na świątecznym stole, niezależnie od okazji. Ponieważ jest elegancki i apetyczny. Możesz mieszać smaki i kształty serwowania w zależności od sytuacji i preferencji, ale kanapki są!
Składniki
- chleb (Baton) – 1 szt.
- ser twarogowy - 200 g
- czerwona ryba (lekko solony) – 160 g
- awokado - 2 szt.
- cytryna - 1 szt.
- sól - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- rukola - 1 mała wiązka
- czarny kawior (opcjonalnie) – do dekoracji
Przepis na gotowanie krok po kroku
Awokado pokrój, Usuń pestkę, łyżką delikatnie usuń miąższ, pokrój w plastry. Skrop plasterki awokado sokiem z połowy cytryny.
Pokrój świeży Bochenek w plasterki, posmaruj twarogiem, dodaj gałązki rukoli, ułóż awokado na wierzchu. Trochę soli i pieprzu.
Pokrój rybę na kawałki i połóż na kanapkach. Dodaj kawałek pokrojonej cytryny na raz.
Aby podać na świątecznym stole, w razie potrzeby udekoruj kanapki odrobiną czarnego lub czerwonego kawioru (wystarczy imitacja), sezamu lub ziół.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy