przekąski 22.01.2022

Wegetariańskie bułki z tofu i marchewką

45 min
4 porcje
Wegetariańskie bułki z tofu i marchewką
irinagrigorii, stock.adobe.com
0

Bułki wegetariańskie mogą być czymś więcej niż tylko warzywami. W moim arsenale jest taki pyszny i szybki przepis ze smażonym tofu i marchewką. Nawiasem mówiąc, jest to bardzo przystępna cenowo przekąska dzięki prostym i niedrogim składnikom.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ryż we wrzącej wodzie zgodnie z instrukcją i dopraw octem z cukrem i solą.

Lekko ugotuj marchewki do miękkości i pokrój wszystkie warzywa w paski.

Pokrój tofu na talerze i marynuj w sosie sojowym z przyprawami przez 15 minut.

Usmaż Tofu z obu stron na złoty kolor i pokrój w kostkę.

Na arkuszach nori ułóż warstwę ryżu, nie sięgając do krawędzi.

Z przeciwnej krawędzi ułóż nadzienie i uformuj ciasne bułki.

Irina Kovaleva
Przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy